Pavlovas met blauwe bessen

Met dit toetje kun je aankomen bij je schoonouders, je geliefde….want dit toetje is Goddelijk!

15 min. + 2uDessert

Bereidingswijze

Voor 8 stuks

Ingrediënten Mascarpone crème

Ingrediënten Topping

Benodigdheden Pavlovas

Benodigdheden Mascarpone crème

Benodigdheden Topping

Stappenplan

 1. Verwarm de oven voor op 100 graden. Pak een grote kom, hierin voeg je de ingrediënten samen om het schuim van de pavlova’s te maken. Start met het scheiden van de 3 eieren boven de kom.
  Je breekt het ei voorzichtig doormidden en ‘schudt’ de eidooier van de ene halve eierschaal in de andere terwijl je het eiwit eruit laat lopen. Het eigeel wat overblijft in de schil gaan we niet gebruiken. Zorg ervoor dat het eigeel niet in de kom terechtkomt.
 2. Weeg 150 g fijne kristalsuiker af op de weegschaal en voeg dit toe aan de eiwitten in de kom. Als laatste voeg je 1 theelepel citroensap toen en 2 theelepels maïzena.
  Gebruik de mixer om het mengsel stijf te kloppen. Het mengsel is stijf genoeg zodra je stevige pieken schuim kunt maken. Tip, om een kom goed vetvrij te maken kan je een halve citroen door de kom vegen.
 3. Pak een spatel en schep het mengsel uit de bak en doe dit in je spuitzak. Pak nu de ovenplaat en bekleed deze met één vel bakpapier. Vervolgens spuit je met de spuitzak 8 gelijke hoopjes op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
  Je spuit vogelnestjes op, zodat de binnenkant een klein kuiltje houdt om te vullen met de mascarpone crème.
 4. Wanneer de oven op temperatuur is, schuif je de plaat met de 8 pavlova’s in de oven. Bak de kleine pavlova’s in 1,5 tot 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte) en laat dit vervolgens volledig afkoelen in de uitgeschakelde oven met de deur op een kiertje.

Mascarpone crème

 1. Doe 125 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker en de 250 g mascarpone in een kom.
  Mix het geheel eerst op de lage stand tot de mascarpone goed is opgenomen en gaat klonteren.
 2. Mix daarna het geheel op hoge snelheid tot het mengsel stijf is.
 3. Vul de pavlova’s met dit mengsel. Dit doe je door het mengsel met een theelepel in het kuiltje van de pavlova’s te scheppen.

Topping

 1. Zet een steelpannetje op laag vuur en voeg een half zakje Fast Fruit Blueberries toe. Roer het geheel af en toe door totdat de blueberries zijn ontdooid, dit duurt zo’n 3 minuten.
 2. Nu gaan we de gevulde pavlova’s garneren met de warme blueberries.
  Schep de warme blueberries met een lepel samen met wat saus over het midden van de pavlova’s. Gebruik ongeveer 6 blueberries per pavlova.
 3. Garneer de pavlova’s met een blaadje munt aan de zijkant in de mascarpone crème. Rasp als laatste naar smaak citroenschil over de pavlova’s heen.

Bereidingswijze

Voor 8 stuks

Ingrediënten Pavlovas

Ingrediënten Pavlovas