Yoghurt
trifle

Yoghurt trifle

3 personen
Bereidingstijd: ± 25 minuten

Deze overheerlijke Yoghurt trifle met Bastogne crumble draai je in een mum van tijd in elkaar.

Ingrediënten
*Pas je hoeveelheid ingrediënten aan wanneer je grotere weckpotjes gebruikt.

Garnering

Benodigdheden

Bereiding:

Stap 1
Klop de 70 ml slagroom stijf samen met de 2 theelepels suiker. Laat even rusten.

Stap 2
Pak een kom en doe hier 70 gr Griekse yoghurt en 70 gr Franse kwark in. Roer dit door elkaar totdat het goed vermengd is. Vervolgens voeg je de 70 ml opgeklopte slagroom bij het yoghurtmengsel. Dit spatel je voorzichtig door het geheel zodat het luchtig blijft.

Stap 3
Pak een bakje en kruimel hierboven met je handen +/- 10 Bastognekoeken fijn. Vul vervolgens de 3 weckpotjes met de eerste laag. De Bastogne crumble laag mag ongeveer 2 cm hoog zijn.

Stap 4
Meet 30 ml jus d’orange af in een maatbeker. Je gaat nu aan de slag met het maken van de swirl.

Mix de 4 eetlepels Fast Fruit Yogurt drops, Cherries, Pomegranate seeds samen met de jus d’orange tot een gladde massa.

Stap 5
Pak de weckpotjes erbij. Boven op de laag bastogne crumble voeg je nu een laag toe van het yoghurt mengsel. Laat ongeveer 2 cm over aan de bovenkant voor de laatste laag, de swirl.

Stap 6
Voeg de swirl als laatste laag toe aan de 3 weckpotjes. Doe dit door met een lepel het mengsel uit de blender op het yoghurt mengsel te scheppen.

Stap 7
Snijd 3 plakjes van de limoen af, deze gebruik je ter garnering. Snijd een klein sneetje in tot de helft van het plakje limoen. Zet dit plakje vervolgens op de bovenrand van het weckpotje. Leuk en lekker makkelijk om mee te nemen naar bijvoorbeeld een zonnige picknick.