Bereidingswijze
Voor 1 bananenbrood, ca. 12 plakken
Stappenplan
- Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht). Doe de 3 bananen, de eieren, kaneel en een snufje zout in de blender en mix tot een gladde massa.
- Voeg de havermout toe en meng goed door elkaar. De havermout mag helemaal fijn gemalen worden maar wil je een wat grovere structuur, dan blender je tot de gewenste structuur.
- Vet de cakevorm in met de olie of bekleed deze met het bakpapier.
- Stort het bananenbroodmengsel in de cakevorm.
- Voeg de Fast Fruit Blauwe Bessen en het amandelschaafsel toe en meng dit met een lepel door het beslag.
- Zet de cakevorm met het beslag in de voorverwarmde oven en bak voor 45-60 minuten. Tip: Prik met een satéprikker in het brood en wanneer er geen beslag meer blijft plakken, dan is het bananenbrood gaar!
- Laat het bananenbrood afkoelen en snij er plakken van wanneer je dit wenst. Je kunt het bananenbrood verpakt 3 tot 4 dagen gekoeld bewaren.
Langer bewaren? Snijd het gehele bananenbrood in plakken, verpak per plak en leg het in de vriezer.