Bananenbrood
met havermout

Bananenbrood met havermout

+/- 12 plakken
15 min maken + 45-60 min oven

Hupsakee, lekker Fast en Fruity naar school! Bananenbrood met blueberries en banana slices.

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding:

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht). Doe de Fast Fruit banana slices, de eieren, kaneel en een snufje zout in de blender en mix tot een gladde massa.

Stap 2
Voeg de havermout toe en meng goed door elkaar. De havermout mag helemaal fijn gemalen worden maar wil je een wat grovere structuur, dan blender je tot de gewenste structuur.

Stap 3
vet de cakevorm in met de olie of bekleed deze met het bakpapier.

Stap 4
Stort het bananenbroodmengsel in de cakevorm.

Stap 5
Voeg de blueberries en het amandelschaafsel toe en meng dit met een lepel door het beslag.

Stap 6
Zet de cakevorm met het beslag in de voorverwarmde oven en bak voor 45-60 minuten. Tip: Prik met een satéprikker in het brood en wanneer er geen beslag meer blijft plakken, dan is het bananenbrood gaar!

Stap 7
Laat het bananenbrood afkoelen en snij er plakken van wanneer je dit wenst. Je kunt het bananenbrood verpakt 3 tot 4 dagen gekoeld bewaren.

Langer bewaren? Snijd het gehele bananenbrood in plakken, verpak per plak en leg het in de vriezer.