Zelfgemaakte jam voor scones

Met onze blauwe bessen maak je heel gemakkelijk je eigen jam. Probeer nu zelf!

30 min. + 15 min.Tussendoor

Bereidingswijze

Voor 2 personen

Benodigdheden

Stappenplan

Voor de jam:

  1. Laat de Fast Fruit Blauwe Bessen even ontdooien en houd ca. 30 gr apart voor de scones
  2. Zet dan de overige 400 gram blauwe bessen in een grote pan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de geleisuiker toe aan de blauwe bessen en roer goed door.
  4. Breng het mengsel aan de kook terwijl je blijft roeren. Laat het ongeveer 10-15 minuten achtjes koken tot de bessen zacht zijn en het mengsel dikker wordt.
  5. Voeg het citroensap toe en roer opnieuw.
  6. Zodra de gewenste dikte is bereikt, haal de pan van het vuur en laat de jam een paar minuten rusten en afkoelen.

Voor de scones:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
  3. Voeg de boter toe aan het bloemmengsel.
  4. Voeg de melk en vanille-extract toe en kneed alles goed door.
  5. Meng voorzichtig de over gebleven 30 gr blauwe bessen in het deeg.
  6. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en haal er ronde vormen van 1,5 cm dikte uit.
  7. Plaats de scones op de bakplaat, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
  8. Bak de scones gedurende 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat ze goudbruin zijn aan de bovenkant.
  9. Serveer de blauwe bessen scones warm of op kamertemperatuur. Ze zijn heerlijk met de zelfgemaakte jam!

Eet smakelijk!

 

@fastfruit_ Met onze blauwe bessen maak je heel gemakkelijk je eigen jam! Onze blauwe bessen zijn minimaal 12mm groot. Daar zoeken we ze op uit, want we willen alleen het bes(te) voor jou. Perfect voor bij deze blueberry scones. Check het recept op onze #fastfruit website! #blueberry #scones #recipe #freshfruit ♬ Dance You Outta My Head – Cat Janice

Bereidingswijze

Voor 2 personen

Ingrediënten:

Ingrediënten: