Scones met zelfgemaakte jam

Scones met zelfgemaakte jam

2 personen
30 min. + 15 min. oventijd

Met onze blauwe bessen maak je heel gemakkelijk je eigen jam. Probeer nu zelf!

Ingrediënten voor de jam

Ingrediënten voor de scones

Benodigdheden

Bereiding:

Voor de jam:

Stap 1 

Laat de blauwe bessen even ontdooien en zet ze in een grote pan op middelhoog vuur

Stap 2

Voeg de geleisuiker toe aan de bessen en roer goed door.

Stap 3

Breng het mengsel aan de kook terwijl je blijft roeren. Laat het ongeveer 10-15 minuten achtjes koken tot de bessen zacht zijn en het mengsel dikker wordt.

Stap 4

Voeg het citroensap toe en roer opnieuw.

Stap 5

Zodra de gewenste dikte is bereikt, haal de pan van het vuur en laat de jam een paar minuten rusten en afkoelen.

Voor de scones:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden

Stap 2

Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom

Stap 3

Voeg de boter toe aan het bloemmengsel

Stap 4

Voeg de melk en vanille-extract toe en kneed alles goed door.

Stap 5

Meng voorzichtig de blauwe bessen in het deeg.

Stap 6

Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en haal er ronde vormen van 1,5 cm dikte uit.

Stap 7

Plaats de scones op de bakplaat, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.

Stap 8

Bak de scones gedurende 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat ze goudbruin zijn aan de bovenkant.

Stap 9

Serveer de blauwe bessen scones warm of op kamertemperatuur. Ze zijn heerlijk met de zelfgemaakte jam!

 

Eet smakelijk!