Bereidingswijze
Maak de curd 1 dag van te voren voor het beste resultaat!
Stappenplan
- Voeg de Fast Fruit mix samen met de agavesiroop, sinaasappelsap, sinaasappelschil en citroensap in de steelpan.
- Breng het mengel aan de kook en laat zacht doorpruttelen voor zo’n 15 minuten.
- Scheidt ondertussen de twee eigelen van het eiwit en voeg toe aan de twee hele eieren. Klop de eieren door.
- Haal de steelpan van het vuur en haal de sinaasappelschillen uit het mengsel.
- Pureer het mengsel met een staafmixer.
- Voeg de boter toe en roer tot de boter helemaal is opgenomen.
- Voeg een klein beetje fruitmengsel toe aan de geklopte eieren. Roer goed. Dit doe je om de temperaturen van beide mengsel dichter bij elkaar te brengen waardoor het beter mengt.
- Voeg het eimengsel toe aan het fruit in de steelpan en roer goed door.
- Breng de curd langzaam terug aan de kook, het mag pruttelen. Blijf roeren zodat de curd indikt. Doe dit totdat de curd dik genoeg is en haal van het vuur.
- Schenk de curd in een schaal en dek af met vershoudfolie. Zorg dat de folie de hele oppervlakte van de curd raakt, zodat er geen lucht tussen zit. En zet weg om af te koelen.
- Wanneer de curd helemaal is afgekoeld, kun je het overscheppen in een afsluitbare jampot. Daar kun je het in bewaren. Gebruik het wanneer nodig.
Heerlijk in combinatie met scones en clotted cream.
Tip 1: maak het een dag of twee van tevoren, dan is de curd op de dag van gebruik afgekoeld en goed op smaak. En staat je kerstbrunch in een mum van tijd op tafel!
Tip 2: Wil je een fijne curd qua structuur? Zeef de curd dan bij stap 10.