Blauwe bessen crumble

Een zachte blauwe bessen crumble met zoete bessen en een goudbruine, knapperige topping.

45 min.toetjeDessert

Bereidingswijze

Voor 5 pers.

Benodigdheden

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de 150 g bloem in een grote kom en snijd 100 g boter in kleine blokjes. Voeg de boter toe en wrijf met je vingers door de bloem tot er grove kruimels ontstaan. Werk snel, zodat het mengsel niet te veel gaat plakken. Meng vervolgens 25 g havermout en 75 g basterdsuiker erdoor.
  3. Giet de zak blauwe bessen in de ovenschaal en verdeel ze gelijkmatig tot een platte laag.
  4. Strooi de crumble gelijkmatig over de blauwe bessen.
  5. Bak de crumble 30–40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
  6. Serveer de blauwe bessen crumble warm of lauwwarm.

Optioneel als topping: een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs. Garneer tot slot met de frisse basilicum.

Bereidingswijze

Voor 5 pers.

Ingrediënten:

Ingrediënten: